Η Βουλή-Τηλεόραση στη Μάχη των Ευρωεκλογών (Κλιματική Αλλαγή) (09/05/2019)

Στο πλαίσιο των εκπομπών για το μέλλον της Ευρώπης, απόψε Πέμπτη 9 Μαΐου μετά το τέ­λος της Ολομέλειας της Βουλής, η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη, εστιάζει στην κλιματική αλλαγή, ως ένα από τα μείζονα ζητήματα, που τίθενται στο επίκεντρο των προκλήσεων της Ε.Ε.

Στο στούντιο ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλο­γίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεω-περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικών οικονομικών στο ΕΚΠΑ συμπρόεδρος του UNSDSN Greece (Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα). Η συζήτηση αναδεικνύει τους ευρωπαϊκούς στόχους, καθώς και τις δράσεις σε εθνικό επίπεδο.

Στη συμβολή της επιστήμης στην πρόβλεψη και παρακολούθηση ακραίων καιρικών φαινομέ­νων αναφέρεται ο Μανώλης Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθη­γητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο ρόλος της επιστημονικής κοινότητας στο εθνικό σύστημα πολιτικής προστασί­ας, αλλά και η συμβολή του ακτιβισμού, στη μάχη ευαισθητοποίησης για τις συνέπειες της κλι­ματικής αλλαγής, με αφορμή δράσεις νέων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr