Και οι 27 είναι Υπέροχοι – Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο παρέχει το πλαίσιο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, θεσπίστηκε το 2010 και επιτρέπει στα κράτη μέλη να συντονίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να αντιμετωπίζουν πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΕ.

Στόχοι του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Οι στόχοι αυτοί θα πρέπει να συνοδεύουν τη διττή ψηφιακή και κλιματική μετάβαση και να διαρθρώνονται γύρω από τέσσερις διαστάσεις: περιβαλλοντική βιωσιμότητα, παραγωγικότητα, δικαιοσύνη, μακροοικονομική σταθερότητα.

•διασφάλιση υγιών δημόσιων οικονομικών (αποφυγή υπερβολικού δημόσιου χρέους)
•πρόληψη υπερβολικών μακροοικονομικών ανισορροπιών στην ΕΕ
•στήριξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για περισσότερη απασχόληση και ανάπτυξη
•τόνωση των επενδύσεων

Ρόλος της Επιτροπής
Κάθε χρόνο, η Επιτροπή προβαίνει σε λεπτομερή ανάλυση του δημοσιονομικού προγράμματος κάθε κράτους μέλους, των μακροοικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει και των αναγκών του για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, προτείνει στις κυβερνήσεις ειδικές συστάσεις για κάθε χώρα της ΕΕ για τους επόμενους 12-18 μήνες.

Ρόλος του Συμβουλίου
Το Συμβούλιο υιοθετεί και εγκρίνει επίσημα τις προτάσεις της Επιτροπής.
Ρόλος των κρατών μελών της ΕΕ

Οι εθνικές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποφάσεις πολιτικής ανταποκρινόμενες στις ειδικές ανά χώρα συστάσεις, με βάση τα μέτρα που αυτές κρίνουν κατάλληλα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολούθησέ μας στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/
https://twitter.com/EEAthina
https://www.instagram.com/ee_athina/

Παρακαλούμε να σέβεστε τους όρους συμμετοχής και σχολιασμού στο κανάλι μας τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/EURepresentationGR/discussion?view_as=subscriber. Τα σχόλια και οι αναρτήσεις που δεν συμμορφώνονται με έναν ή περισσότερους από τους όρους αυτούς μπορούν να αφαιρεθούν. Η πρόσβαση των χρηστών μπορεί να ανασταλεί σε περίπτωση συνεχιζόμενων παραβιάσεων των όρων συμμετοχής.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr