Κανένα αιολικό πάρκο στην Δωδώνη χωρίς δημοτική συναίνεση | 12/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Εν μέσω της κακοκαιρίας Μήδεια που πλήττει και την Ήπειρο, οι τοπικές αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου με επίκεντρο το οδικό δίκτυο και τον αποχιονισμό, τονίζει ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλετσής. Εν τω μεταξύ, βροχή πέφτουν οι αιτήσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την δημιουργία αιολικών πάρκων κυρίως στα βουνά. Ένα νέο Ελντοράντο για τους επιχειρηματίες, όχι όμως για το περιβάλλον και τον πληθυσμό που ζει στις υποδεικνυόμενες περιοχές. Σχεδόν όλες οι κορυφές της Ηπείρου, όπως αρχαιολογικοί χώροι ή προστατευμένες περιοχές φυσικού κάλους, πρόκειται να τσιμεντοποιηθούν και να καταστραφούν. Πυλώνες ύψους 120 έως 150 μέτρων θα υψωθούν στα Θεσπρωτικά Όρη και συγκεκριμένα στον δήμο Δωδώνης, σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Το δημοτικό συμβούλιο Δωδώνης, αποφάσισε να μην παραχωρηθεί δημοτική έκταση για τέτοια έργα, χωρίς συναίνεση και θα επιδιώξει με αγωγές να αναγνωριστεί η κυριότητα του επί των δημοσίων εκτάσεων στα όριά δικαιοδοσίας του, ώστε να μην δύναται το Δασαρχείο να παραχωρεί μονομερώς το δικαίωμα για τέτοιες επενδύσεις.
Συγκεκριμένα στην Δωδώνη πρόκειται να εγκατασταθούν δύο αιολικοί σταθμοί αποτελούμενοι από 21 και 25 ανεμογεννήτριες με ισχύ 117,6MW και 140,0MW αντίστοιχα, λόγω της οποίας υπάγονται στην κατηγορία Α1 και επομένως οι άδειες τους εξετάζονται από το υπουργείο ενέργειας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr