Κάρτα Μέλους: Η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Βιοποικιλότητα με Ορίζοντα το 2030 (11/07/2020)

Αυτό το Σάββατο η KAΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ διαβάζει τη στρατηγική της Ε.Ε για την Βιοποικιλότητα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεσούσης της πανδημίας.

Τί είναι βιοποικιλότητα, πόσο σοβαρά την έχουμε τραυματίσει, πώς δεσμέυεται η ΕΕ να την βοηθήσει να ανακάμψει. Ποια είναι η εικόνα της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα και πως θα συγκεραστουν οι προκλήσεις της προστασίας της βιοποικιλότητας με την ανάπτυξη;

Η Ματρώνη Δικαιάκου συζητάει με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη, τον καθηγητή βοτανικής και οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίουμ Πατρών και νέο πρόεδρο της Επιτροπής «Φύση 2000» Παναγιώτη Δημόπουλο και την Συνιδρύτρια και Διευθύντρια Πολιτικής της δεξαμενής σκέψης THE GREEN TANK Ιόλη Χριστοπούλου.

Ακόμη παρεμβάσεις: απο την Παναγιώτα Μαραγκού απο την WWF Ελλάς για την σχέση βιοποικιλότητας και πανδημιών, για την πρωτοβουλία της Εύας Θεοφάνους για τη δημιουργία μελισσοκήπων και για το δίκτυο για την οικολογική γεωργία “ΑΙΓΙΛΩΨ” απο τον εντεταλμένο διευθυντή του Νίκο Κουτή.

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ Σαββατο 11 Ιουλίου στις 10 το πρωί

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr