Κορονοϊός: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλονίκη | 5/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Τις τελικές προτάσεις στην κυβέρνηση εισηγούνται σήμερα, σε νέα συνεδρίαση τους οι λοιμωξιολόγοι, αφού αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ευρεία διασπορά του κορονοϊού, εξέλιξη που τους αναγκάζει να εισηγούνται να ενταχθούν στις «κόκκινες» περιοχές η Θεσσαλονίκη και ολόκληρος ο νομός Αχαΐας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσουν τις ενέργειες αποτροπής μιας ανεξέλεγκτης νέας έξαρσης, σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόσο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησαν να κλείσουν τα σχολεία, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.
Από την πλευρά του ο Πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παναγιώτου αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσοστού του ιού στα λύματα και τόνισε ότι τα ποσοστά είναι ίδια με αυτά του περασμένου Οκτωβρίου, για αυτό πρέπει να αξιολογούνται καθημερινά.
Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στις εισαγωγές ασθενών με Covid19 στα νοσοκομεία, δηλώνουν οι γιατροί. Την ίδια στιγμή, τα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό συνεχίζονται σήμερα στην Καλαμαριά, σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr