Κυριάκος Μητσοτάκης: Σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown | 3/10/20 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Για ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε lockdown κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο, καθώς όπως ανέφερε χρειαζόταν χρόνος για να μάθουμε για τον ιό και να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι, με θέμα «Πολιτική, Εξουσία και η Πανδημία», στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020. Γνωρίζουμε περισσότερα, τώρα μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμα ο πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες ενός ενδεχόμενου δεύτερου lockdown λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “νομίζω ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε ένα δεύτερο γενικό lockdown. Χρησιμοποιούμε περισσότερο τώρα τα τοπικά lockdown, την έξυπνη ιχνηλάτηση, το μαζικό testing. Όμως υπάρχει ακόμη ένα ερωτηματικό. Και το ερωτηματικό είναι: μπορούμε να ζήσουμε με τον ιό και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη συνήθη οικονομική δραστηριότητα δίχως ένα πλήρες lock down και δίχως να συσσωρευτεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας; Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει την απάντηση ακόμη, γιατί έχουμε μπροστά μας τρεις-τέσσερις πολύ δύσκολους μήνες. Ελπίζω όμως και είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που ήδη λαμβάνουμε. Όμως αν ρωτήσει κάποιος αν αυτό μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, η απάντηση είναι καθαρά όχι”.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr