Μαραθώνια η συνεδρίαση του ΚΑΣ για τον σταθμό Βενιζέλου | 19/12/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Επειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε 14 ώρες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Αττικό Μετρό για κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων. Η πρόταση εγκρίθηκε με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία καθώς υπέρ αυτής ψήφισαν 13 μέλη του Συμβουλίου και κατά δύο, ενώ δύο μέλη αποχώρησαν.
Για την ιστορία να θυμήσουμε ότι με την σημερινή απόφαση αναθεωρείται υπουργική απόφαση του 2017 που διατηρούσε in situ τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που σώθηκαν για αιώνες στα σπλάχνα της Θεσσαλονίκης.
Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, φέρεται αποφασισμένη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να καταθέσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr