Μέτρα για τη σωτηρία της Παμβώτιδας | 21/1/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Συμπληρώνονται περίπου είκοσι χρόνια από τότε που ετέθη το ζήτημα της καταστροφής της λίμνης Παμβώτιδος. Πέρα από τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες η υπόθεση λιμνάζει. Αρχικά ήταν η υπερεκμετάλλευση της, κυρίως για αρδευτικούς σκοπούς που έριξε την στάθμη της σε δραματικά επίπεδα, ενώ ουδείς λογοδοτεί για την απόρριψη λυμάτων από τα πτηνοτροφία της περιοχής στα νερά της. Εκτός από τον λιμνιαίο πλούτο καταστρέφεται και το πέριξ οικοσύστημα, με μακροπρόθεσμες συνέπειες και για την πόλη των Ιωαννίνων. Μελέτες επί μελετών απέδωσαν μόνο όγκο χαρτιού, μέχρι πρότινος. Ο Φίλιππος Φίλιος, πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της λίμνης προσβλέπει σε ένα διαφορετικό μέλλον.

Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και η προστασία της παραλίμνιας περιοχής θα πρέπει να λάβουν υπ΄όψιν τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην οικονομία και την κοινωνία.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr