Μιανμάρ: Η κινητοποίηση συνεχίζεται για 6η ημέρα

Οι πολίτες κατέβηκαν σήμερα για έκτη συνεχόμενη ημέρα στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, ενώ η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των πρωτεργατών της χούντας.

Ο φόβος των αντιποίνων είναι στο μυαλό όλων, δύο ημέρες μετά τη χρήση βίας από την αστυνομία που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές, δύο από τους οποίους είναι πολύ σοβαρά. Μια νεαρή που τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 200 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολλά μέλη του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, του κόμματος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, συνελήφθησαν κατά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και κατόπιν, σύμφωνα με μια ΜΚΟ που βοηθά τους πολιτικούς κρατούμενους.

Μολαταύτα, διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται ξανά σήμερα το πρωί, για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των φυλακισθέντων, το τέλος της δικτατορίας και την κατάργηση του Συντάγματος του 2008, που εξ ορισμού είναι πολύ ευνοϊκό για τον στρατό, αφού πρακτικά το είχαν καταρτίσει οι ίδιοι οι στρατηγοί.πηγή: Ruptly

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr