Μονόγραμμα «Ελένη Βακαλό» (9/10/2001 – Θάνατος Ε. Βακαλό) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Ελένη Βακαλό» (9/10/2001 – Θάνατος Ε. Βακαλό)

Η καλεσμένη της εκπομπής ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ καταθέτει τις απόψεις της για την Τέχνη και την επιρροή της στον άνθρωπο και τη φύση. Αναλύει τη σχέση του θεατή με το εκάστοτε έργο τέχνης, την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργία, ενώ εξηγεί τα βασικά στοιχεία της οπτικής γλώσσας και τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας της Τέχνης.
Αναφέρεται στην ικανότητα που απαιτείται από τους σπουδαστές προκειμένου να συνδυάσουν το θεωρητικό με το πρακτικό κομμάτι, ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει για τη σχέση της με τον ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΚΑΛΟ, να εκφράσει προσωπικές σκέψεις και να περιγράψει βιώματα.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής παρεμβάλλονται πλάνα με φωτογραφικό υλικό, τον Γ. ΒΑΚΑΛΟ και το εργαστήρι της σχολής, ενώ ακούγονται αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα της ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΚΑΛΟ.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης.
Σκηνοθεσία: Περικλής Κ. Ασπρούλιας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γκόβας.
Ηχοληψία: Λάμπρος Γόβατζης.
Μοντάζ: Σταμάτης Μαργέτης.
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Σγουράκης
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr