Μουσείο παιχνιδιών της Ρόδου: Ένας αιώνας παιχνίδια! | 11/01/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Το Μουσείο Παιχνιδιών της Ρόδου είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα για τα παιδιά στο νησί. Βρίσκεται έξω από το χωριό Αρχίπολη, σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και πευκοδάση.Τα παιχνίδια, που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Θανάση Ιωάννου, ο οποίος συλλέγει παιχνίδια από μικρό παιδί. Έχουν κατασκευαστεί κυρίως στην Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα από το 1930 έως και το 1990. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια από το εξωτερικό, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία περιμένουν να υποδεχθούν τους μικρούς επισκέπτες όταν ανοίξουν ξανά τα μουσεία.

Το μουσείο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Ιωάννου, ο οποίος είχε κατάστημα με αντίκες στην Αθήνα και την σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν, μουσικό, με καταγωγή από την Ολλανδία. Οι δυο τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα, πριν περίπου 12 χρόνια και επέλεξαν το νησί της Ρόδου για να εγκατασταθούν αναζητώντας ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για την οικογένειά τους.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr