Μουσικές του Κόσμου – «Βραζιλία» – Γ΄ Μέρος Ι ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Βραζιλία» – Γ΄ Μέρος

Όταν οι «Μουσικές» ρώτησαν τον Μορένο Βελόσο, γιο του γνωστού βραζιλιάνου μουσικού Καετάνο Βελόσο «Τι είναι η βραζιλιάνικη μουσική;» απάντησε παίζοντας στην κιθάρα του ένα κομμάτι μπόσα-νόβα του αξέχαστου Antonio Carlos Jobim. Αυτή είναι η βραζιλιάνικη μουσική, δήλωσε όταν σταμάτησε να τραγουδά.
Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια απόπειρα εξερεύνησης της ιστορίας της Βραζιλιάνικης μουσικής μέσα από τα 2 μεγάλα μουσικά κινήματα, την Μπόσα-Νόβα και τον Τροπικαλισμό, υπεύθυνα για την εξάπλωση του βραζιλιάνικου ήχου σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50 μέχρι το Λονδίνο και το Παρίσι της δεκαετίας του ’70. Μια αναδρομή από την περίοδο των πατεράδων της Μπόσα-Νόβα, Τομ Ζομπίμ και Ζοάο Ζιλμπέρτο, τα χρόνια της βραζιλιάνικης δικτατορίας οπού γεννιέται ο Τροπικαλισμός και η επόμενη γενιά μεγάλων Βραζιλιάνων μουσικών, Ζιλμπέρτο Ζιλ, Καετάνο Βελόσο, Ζαρς Μακαλέ και Τομ Ζέ.
Η αφήγηση του ντοκιμαντέρ χτίζεται γύρω από τις συνεντεύξεις και την μουσική των παραπάνω καλλιτεχνών, ενώ μέσα από την καθημερινότητα τους βλέπουμε πως εμπλέκονται με την νεότερη γενιά μουσικών.
Βλέπουμε τον Καετάνο να ηχογραφεί τον νέο του δίσκο με την μπάντα του γιου του και των φίλων του ή τον Ζιλμπέρτο Ζιλ να παίζει ντουέτο με τον γιο του. Η ιστορία καταλήγει στην εξερεύνηση της νέας γενιάς μουσικών και την σύγχρονη μουσική σκηνή της Βραζιλίας.

Οι «Μουσικές του κόσμου», επιχειρούν ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι από παραδοσιακούς ήχους και εξωτικούς ρυθμούς, μέχρι ηλεκτρονικά ακούσματα και πειραματικές μουσικές προσεγγίσεις.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου, Χρήστος Μπάρμπας, Χρόνης Πεχλιβανίδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Διακουμόπουλος
Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη, Ιωάννα Πογιαντζή, Γωγώ Μπεμπέλου
Παραγωγή: Χρόνης Πεχλιβανίδης, Onos Productions

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr