Ναύπλιο: Παρέμβαση στο ΣτΕ για τα Πυρηνελαιουργεία | 20/11/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Λύση στο χρόνιο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όχλησης της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου ζητά ο Δήμος Ναυπλιέων, πρόβλημα που οφείλεται στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή. Τα πυρηνελαιουργεία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη του Ναυπλίου, περίπου 2-3 χιλιόμετρα, και ανάλογα με την διεύθυνση των ανέμων, τείνουν να επηρεάζουν κάθε φορά και διαφορετικές περιοχές. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δ.Κωστούρος, μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα», της ΕΡΤ3, απέδωσε ευθύνες στην Περιφέρεια και το υπουργείο για παραμέληση του ζητήματος και των κατοικήσιμων περιοχών, οι κάτοικοι των οποίων εδώ και χρόνια βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο.
Τόνισε, πως είναι ανάγκη να γίνει εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η λειτουργία τους να μπει σε περιβαλλοντικούς κανόνες, προκειμένου να μην μολύνονται σε μεγάλο βαθμό οι γύρω από τις εγκαταστάσεις περιοχές. Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο έκρινε ως μη αποδεκτή τη συνέχιση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή και ζητούν την μετεγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικήσιμες.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr