Η νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , η οποία θα έχει επτά αντιπροέδρους αρμόδιους για τη χάραξη και τον συντονισμό των βασικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προώθηση των επενδύσεων, η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η εξωτερική πολιτική και η εσωτερική αγορά.

Το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων ανατέθηκε στον γάλλο Πιερ Μοσκοβισί . Επίτροπος μετανάστευσης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Εσωτερικών Υποθέσεων ορίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας ο κύπριος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη θέση του εκπροσώπου τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα αποτελεί η ανάθεση του σημαντικού και κρίσιμου χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων στον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτης Καρβούνης.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr