Ο Αναπλ.Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ.Φάμελλος στην εκπομπή Βουλής Βήμα (13/09/2018)

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, φιλοξενεί απόψε η εκπομπή «Βουλής Βήμα» με τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη. Στον απόηχο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο κ. Φά­μελλος δηλώνει αισιόδοξος για το θέμα των συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχοντας εύρωστα ταμεία και επαρκές δημοσιονομικό υπερπλεόνασμα, θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM, ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, αλλά και στους συσχετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκτιμά ότι η έγκριση τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της συνταγματικής αναθεώρησης από τα Σκόπια, «θα μας δώ­σει τη δυνατότητα ο Ζάεφ και όλοι οι πολιτικοί της γείτονος χώρας, να μην τοποθετούνται ξα­νά με το σημερινό συνταγματικό όνομα, αλλά ως Βόρεια Μακεδονία» ενώ «θα δημιουργήσει και μια μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με την έκθεση Συνολάκη για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Φάμελλος σχολιάζει: «Υπάρχουν επιστήμονες και Έλληνες και διεθνείς που πρέπει να λάβουμε τη γνώμη τους σο­βαρά υπόψιν». «Όλες οι προσπάθειες εκτίμησης του προβλήματος είναι χρήσιμες». Σημειώνει ωστόσο ότι « αυτή η επιτροπή ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ως εκ τούτου έχει και αυ­τή την οπτική, δεν το κρύβω» και τονίζει ότι «υπάρχουν δύο μοντέλα προσομοίωσης το Ιαπω­νικό και το Αμερικάνικο», τα χαρακτηρίζει «ενδιαφέροντα μοντέλα για να εκπαιδεύσεις την αυτοδιοίκηση, που δεν εφαρμόζονται όμως σε πραγματικό χρόνο».

Τέλος, αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι «στο πόρι­σμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το οποίο έχει δοθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι καταγεγραμμένες όλες οι παραβάσεις».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr