ΟΜΜΑ στις Τέχνες: H ΕΡΤ Πηγαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (02Σεπ2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εκποµπή «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» παρουσιάζει τα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Μεγάρου, κάθε εβδοµάδα, στις πολλές και ποικίλες αίθουσές του.
Το ΟΜΜΑ -που εκτός από τα αρχικά του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σημαίνει ως γνωστόν και βλέμμα, «μάτι»- νοηµατοδοτεί την εκποµπή, φιλοδοξώντας να προτείνει μια νέα διαφορετική ματιά στον τρόπο που παρουσιάζονται τα καλλιτεχνικά γεγονότα και να ανοίξει τις πόρτες του Μεγάρου σε ακόμη ευρύτερο κοινό.
Ο συνθέτης, πιανίστας, εκπαιδευτικός και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Χρίστος Παπαγεωργίου, γνωστός από τις προηγούµενες ανάλογες εκποµπές του µε τίτλο «Αναζητώντας την κυρία µε τη στρυχνίνη» της ΕΡΤ2 και του Τρίτου Προγράµµατος, μας ξεναγεί με το φακό της ΕΡΤ τόσο στους χώρους όσο και στην ουσία κάθε πολιτιστικού θέματος του Μεγάρου και αναλύει τα έργα στο πιάνο.
Παρακολουθεί τις πρόβες, συνοµιλώντας ή και συµπράττοντας με τους εκάστοτε συντελεστές. Ενηµερώνει γρήγορα και εµπεριστατωµένα, εστιάζει στην ευχάριστη προσέγγιση και κατανόηση από το κοινό, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες, μεγάλες ορχήστρες, συναυλίες, ομάδες χορού, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η νέα διαφορετική ματιά έγκειται στο ότι η εκπομπή «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» προσπαθεί να δώσει στον τηλεθεατή ψυχαγωγική εκπαίδευση.

Εκπομπή 1η

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου υποδέχεται τον γνωστό σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη, ο οποίος με την μπάντα του (Takis Paterelis Quartet), στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα έργο σταθμό στην τζαζ ιστορία, μια εμβληματική δημιουργία του John Coltrane, το άλμπουμ «A Love Supreme» (1964).
Επίσης, η Ελληνοκαναδέζα ερμηνεύτρια Katerine Duska μάς μιλά για τον Σουηδό τραγουδοποιό Albin Lee Meldau, που θα υποδεχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στον Κήπο του Μεγάρου, και ερμηνεύει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ «Embodiment», διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, καθώς και συνθέσεις από τη νέα της δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει.
Τέλος, η διευθύντρια Χώρων Κοινού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μαρία Καραναγνώστη, μας ξεναγεί στους εσωτερικούς χώρους του πολύ – πολιτισμικού Κέντρου, που δεσπόζει επιβλητικά με τη δωρική του λιτότητα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Χώροι για πολλαπλές χρήσεις, με εξαιρετικής αισθητικής φουαγιέ, το εντυπωσιακό μαρμάρινο Αίθριο των Μουσών, τον Κήπο κ.ά., όπου έχουν φιλοξενηθεί κορυφαίοι μαέστροι και λαμπρά αστέρια του πολιτιστικού στερεώματος.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή
Κείμενα-μουσική επιμέλεια: Χρίστος Παπαγεωργίου
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στράγκας

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr