Παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στη χώρα – Εβδομάδα αποφάσεων και σχεδιασμού | 07/12/20 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Είναι πολύ δύσκολες ημέρες για να πει ο καθένας πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη καθώς καθημερινά αξιολογούνται οι δείκτες των δεδομένων. Αναφερόμενη στα μειωμένα κρούσματα που παρουσιάστηκαν την Κυριακή επανέλαβε ότι τα Σαββατοκύριακα τα δείγματα για τα τεστ είναι πάρα πολύ μικρά. Επομένως για αυτές τις ημέρες οι αριθμοί δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα υπ’ όψη. Για το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων τόνισε ότι πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή. Η κα Παγώνη εστίασε στο ότι στη Β. Ελλάδα πολλές πόλεις είναι στο κόκκινο και οι γενικές εφημερίες ξεκινούν με ελάχιστα κρεβάτια. Το ιικό φορτίο στη χώρα είναι πάρα πολύ υψηλό και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο η μείωση του δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Επισήμανε δε πως αν ξεκινήσουν οι μετακινήσεις η κάθε πόλη δεν θα έχει ένα και δύο κρούσματα αλλά πολύ περισσότερα. Πρόταξε δε την αντοχή του συστήματος Υγείας από το άνοιγμα της οικονομίας αν και δεν παραγνώρισε το πόσο σημαντικό είναι. H κα Παγώνη έθεσε τον αριθμό των 500 κρουσμάτων ως σημείο εκκίνησης για να θεωρήσει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής εδώ και δέκα ημέρες είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Ν. Θωμαΐδης, κάτι που μαρτυρά σύμφωνα την εικόνα που διαμορφώνεται ότι δεν θα δούμε περεταίρω μείωση των κρουσμάτων. Αυτά μέχρι στιγμής προσδιορίζονται κατά μέσο όρο στους 15.000 φορείς στο λεκανοπέδιο . Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι η οικονομική δραστηριότητα που υπάρχει φέρει κάποια διάδοση του ιού στο λεκανοπέδιο καθώς δεν εφαρμόζεται το ίδιο lockdown με τον Μάρτιο. Ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα τρέχοντα μέτρα έχουν αποδώσει ότι μπορούσαν να αποδώσουν σε αποτελέσματα.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX #ApoTisEksi

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr