Πολιτισμός και κάθαρση -Υπόθεση Λιγνάδη

Κάμερα-ερωτήσεις: Άγγελος Καλοδούκας
Με την Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλάμε για το Εθνικό Θέατρο, για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνηση Μητσοτάκη και της κυρίας Μενδώνη. Την κατάργηση των διαγωνισμών για την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών και τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη με ευθύνη της κυρίας Μενδώνη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου:
«Καταργήθηκε ο διαγωνισμός για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο από την κυρία Μενδώνη με τη φράση από το βήμα της Βουλής «για λόγους δημοσίου συμφέροντος», δηλαδή το δημόσιοι συμφέρον προσωποποιείτε και μεταφέρεται στον Δημήτρη Λιγνάδη. Φανταστείτε πόση εξουσία απέκτησε αυτός ο άνθρωπος. Είχε την εξουσία του δημιουργού, που έτσι κι αλλιώς κάθε δημιουργός την έχει, συν αποκτά μια εξουσία που του λέει ότι είναι στο απυρόβλητο εντελώς και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Αυτό σημαίνει αυθαιρεσία, όχι του ίδιου του καλλιτεχνικού διευθυντή, αλλά αυθαιρεσία της πολιτικής εξουσίας».
Με την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητάμε φυσικά και το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο του πολιτισμού. Για τη μετατροπή πέντε μουσείων σε ΝΠΔΔ. Τέλος, για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τη ζητούμενη κάθαρση στο χώρο του πολιτισμού.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr