Προσωπικά – «Η γυναίκα σήμερα… » (4 Απριλίου 2018) | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου), η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση,έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη οι γυναίκες ακόμα τελούν υπό καθεστώς καταπίεσης.

Εβδομήντα χρόνια μετά την Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τον ΟΗΕ, οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται σε αρκετές χώρες, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, σχεδόν το 35% των γυναικών παγκοσμίως έχει ήδη υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν υποστεί μια μορφή κλειτοριδεκτομής σε 30 χώρες και 700 εκατομμύρια γυναίκες παντρεύτηκαν πριν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.

Σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους φόβους, τους ίδιους εφιάλτες…

Στις 8 Μαρτίου, δεν γιορτάζουν μόνο οι γυναίκες! Γιορτάζουν όλοι οι άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, στις κοινωνικές ανισότητες, στην καταπίεση.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σύνταξη-ρεπορτάζ-έρευνα: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: WHITE WOLVES

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr