Σαν Μαγεμένοι – Το ανάκτορο στην Άνω Τούμπα, του Παναγιώτη Μέντη | 06/01/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE

Ο αγώνας για ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι τους.
Γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.
Ο ξεριζωμός για μια καλύτερη ζωή.
Για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα και να κτισθεί επιτέλους το «ανάκτορό» τους.
Θα κατορθώσουν να το χαρούνε ξέγνοιαστοι;
Πόσο και τι «πληρώνουμε» για λίγη ασφάλεια, λίγη γαλήνη.
Στην εκπομπή, ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης μιλά για το έργο του, η σκηνοθέτις Αγγελική Ξένου και η ερμηνεύτρια Ελένη Γερασιμίδου εξηγούν τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.
Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρεται στο έργο του Μέντη και τη σημασία του.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.
Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.
Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr