Σχολείο… πινακοθήκη φιλοξενεί έργα κερκυραίων ζωγράφων | 12/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Δέκα αντίγραφα έργων πολύ σημαντικών Κερκυραίων ζωγράφων, εκτίθενται, μόνιμα στην είσοδο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερκύρας, του «Αθηναγόρειου». Τα έργα προέρχονται από την συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει τίτλο: «Γνωρίζω 10 Κερκυραίους Ζωγράφους». Όλα ξεκίνησαν με την πανδημία και το αναγκαστικό κλείσιμο των μουσείων και των εικαστικών χώρων. Εφ΄όσον οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να περιηγηθούν τους χώρους των εκθέσεων, οι υπεύθυνοι μετέφεραν την τέχνη στα σχολεία. Στόχος αυτής της προσπάθειας, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, είναι να δώσει κίνητρο, στα παιδιά να ενδιαφερθούν για τις δράσεις της και την τέχνη. Ο Παναγιώτης Ποζίδης διευθυντής του 4ου σχολείου τονίζει ότι είναι η αρχή μιας προσπάθειας επιμόρφωσης και καλλιέργειας των μικρών μαθητών.

Οι δέκα καλλιτέχνες έργα των οποίων εκτίθενται είναι: Σπύρος Αλαμάνος, Πύρρος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Άνθης, Τζίνος Δημητράτος, Νίκος Ζερβός, Γιώργος Κεφαλληνός, Άρια Κομιανού, Άγγελος Κόντης, Γιώργος Κουλούρης και Στέφανος Σγούρος.

Καθώς είναι άγνωστος ο χρόνος του εγκλεισμού και η περιοδικότητα των απαγορεύσεων, τα μουσεία και οι εικαστικοί χώροι θα πρέπει να ετοιμαστούν για την διαδικτυακή τους παρουσία.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr