Σε απόγνωση οι οινοποιοί της Κρήτης | 18/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Η πανδημία άφησε βαθύ το αποτύπωμα της σε κάθε τομέα της παραγωγής, που συνδέεται με την κοινωνική ζωή. Οι οινοπαραγωγοί της Κρήτης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο, βλέποντας τις πωλήσεις τους στο ναδίρ. Το παράδοξο είναι ότι λόγω του εγκλεισμού αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, όπως και οι αγορές ακόμη και των πιο ακριβών κρασιών από τα super market, αλλά μειώθηκαν εκείνες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Η επόμενη μέρα αναμένεται περισσότερο από δύσκολη με τις εκτιμήσεις να αγγίζουν μείωση κατά 77%. Ο Νίκος Δουλουφάκης πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Ν. Ηρακλείου, προσδοκά μόνο στο άνοιγμα του τουρισμού, γιατί τα κρητικά κρασιά δεν είναι στα ράφια των super market. Ο Σταύρος Γαβαλάς πρ. της ένωσης Ηρακλείου, τονίζει ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους παραγωγούς και ζητούν την στήριξη της πολιτείας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες χώρες. Ενδεικτικά, Γάλλοι οινοπαραγωγοί δηλώνουν στο France24 ότι πρόκειται για πρωτοφανή καταστροφή, καθώς έχουν αδιάθετα χιλιάδες λίτρα κρασιού, γεγονός που δεν συνέβη ούτε με δυο παγκόσμιους πολέμους. Οι εξαγωγές σταμάτησαν, ο τουρισμός δεν λειτουργεί, τα εστιατόρια και τα μπιστρό παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλους κλάδους, με διάσημα τυροκομεία να έχουν αποθηκευμένους τόνους προϊόντων, που κινδυνεύουν να πεταχτούν, εάν συνεχιστούν τα μέτρα της πανδημίας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr