Σε χώρο μνήμης μετατρέπεται το παλιό ξυλουργείο της οικογένειας Γρ. Λαμπράκη | 19/02/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή πολυχώρου μνήμης και μελέτης στη μνήμη του αγωνιστή για την ελευθερία Γρηγόρη Λαμπράκη στην καρδιά της γενέτειρας του στην Κερασίτσα Αρκαδίας, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ο πολυχώρος θα δημιουργηθεί στο παλιό ξυλουργείο της οικογένειας Λαμπράκη με σκοπό “να μεταλαμπαδεύσει ιστορικές, λαογραφικές, πολιτιστικές και διαφόρων ειδών αξίες στις νέες γενιές, στο διάβα του χρόνου”.

Η απόφαση για τη δημιουργία του έργου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» κάνοντας περήφανους τους συμπατριώτες του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αντλώντας έμπνευση από την πρότερη χρήση του ξυλουργείου στο χώρο θα αναδεικνύονται με σύγχρονο τρόπο και ψηφιακά μέσα το έργο και η ζωή του αγωνιστή και οι διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς του, αλλά και η ιστορική μνήμη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr