Στα Τραγούδια λέμε ΝΑΙ «Αφιέρωμα στην 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» | 16/11/2018 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος φιλοξενούν στο στούντιο δύο ανθρώπους που κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη στο εξωτερικό. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του υποδεχόμαστε τον Λουκά Θάνο -τον συνθέτη που μελοποίησε την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε ποίηση Κώστα Βάρναλη- και ο οποίος «δώρισε» στην εκπομπή δύο από τα νέα του τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά.
Κατευθείαν από το Βερολίνο υποδεχόμαστε επίσης, τον σκηνοθέτη Αστέριο Κούτουλα λίγες μόνο ημέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας του για τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη».
Το ζήτημα της λογοκρισίας της χούντας στα τραγούδια αναλύει ο κριτικός και ιστορικός Μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ για το πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του, μιλάει ο μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης.
Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου, βραβευμένη με το «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία της στη θρυλική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», που λογοκρίθηκε από τη χούντα, μας αποκαλύπτει πώς αναμετρήθηκε με το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ ο Ζαχαρίας Καρούνης, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης που είχε πει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης.
Φωνή στα τραγούδια του Πολυτεχνείου δίνουν οι Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Προδρόμου, Χριστίνα Μαξούρη, Πάνος Μπούσαλης, Μυρτώ Βασιλείου, Δημήτρης Νικολούδης και Άντρη Θεοδότου.
Στην παρέα μας επίσης, η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και οι ηθοποιοί Καλή Δάβρη και Ναταλί Δήμου.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr