Στη θάλασσα της Λάρνακας ποντίστηκε το εμπορικό σκάφος «Ελπίδα»

Στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης – Πύλας, στη Λάρνακα, δύο χιλιόμετρα μακριά από την ακτή και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ποντίστηκε το πρωί το μήκους 63 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων εμπορικό σκάφος «Ελπίδα», με στόχο την δημιουργία τεχνητού υφάλου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Υπουργείο Γεωργίας και η ΕΤΑΠ ενώ το σκάφος «Ελπίδα» αποτελεί το μεγαλύτερο από τα πέντε σκάφη που τοποθετήθηκαν στη θάλασσα από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, για να αποτελέσουν μέρος τεχνητών υφάλων σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές.

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να ποντιστεί στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε βάθος 13 μέτρων, το σκάφος LEF1, χορηγία της εταιρείας Lefkaritis Bros Ltd, το οποίο θα είναι προσβάσιμο όχι μόνο σε δύτες αλλά και για κατάδυση με αναπνευστήρα (snorkeling).

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε ότι η πόντιση «πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών τεχνητών υφάλων στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η έκτη που εγκαθιδρύεται στην Κύπρο ως Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων».

Πρόσθεσε ότι «η τοποθέτηση του σκάφους «ΕΛΠΙΔΑ» σε βάθος 30 μέτρων εντός της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής τεχνητών υφάλων, σε μια περιοχή που έχει μελετηθεί και παρουσιάζει σχετικά περιορισμένους φυσικούς υφάλους και άλλα ενδιαιτήματα, αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία καταφυγίων, χώρων ανάπτυξης και διατροφής για πολλά είδη θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας και κυρίως για τα ψάρια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία και ανάπτυξη της βιοποικιλότητας στην περιοχή».euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη

Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=euronewsGreek

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: https://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gr.euronews
Twitter: https://twitter.com/euronewsgr
Instagram: https://www.instagram.com/euronews_greek/
Flipboard: https://flipboard.com/@Euronews2018

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr