Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ | 23/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Αλληλέγγυοι, και φοιτητές από διάφορους πολιτικούς χώρους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να αποτρέψει έκνομες δράσεις, παραβατική συμπεριφορά και άσκηση βίας εντός των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εισέβαλαν εχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έπειτα από τρείς και πλέον ώρες η αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα, προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον χώρο και προέβη στην σύλληψη 31 ατόμων. Σε σύνολο δεκάδων χιλιάδων φοιτητών του ΑΠΘ, οι συγκεντρωθέντες που δεν ξεπερνούσαν τα 150 άτομα, κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας μπογιές και διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως διευκρίνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, η ομάδα των νεαρών, φοιτητών και εξω-πανεπιστημιακών, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κατέλαβαν τους χώρους της Πρυτανείας εκδιώκοντας τους εργαζομένους υπαλλήλους και, ως όφειλε, ενημέρωσε την εισαγγελία, η οποία με την σειρά της ζήτησε αστυνομική παρέμβαση. Οι νεαροί επιτέθηκαν σε υπαλλήλους και με λοστούς προκάλεσαν φθορές στον χώρο.

Προηγούμενα νομοθετήματα δεν έχουν αντιμετωπίσει την παρανομία και την βία εντός των ΑΕΙ. Σε ποια χώρα οι φοιτητές διεκδικούν το δικαίωμα να βιαιοπραγούν, να παρανομούν, να υποθάλπουν εγκληματικές ενέργειες και να μην τιμωρούνται; Σε τέτοιες περιπτώσεις αποβάλλονται και τους απαγορεύεται η φοίτηση. Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες. Οι μειοψηφίες το αποδέχονται.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr