Συλλήψεις στην Αγγλία μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα

Τουλάχιστον 27 άτομα συνελλήθησαν στο Λονδίνο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοινοβουλίου, καθώς αντιρρησίες του lockdown πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020. Η αστυνομία είχε εκδώσει εντολή να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αυστηρά νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την Κυριακή για τον περιορισμό της «ταχείας» εξάπλωσης του κορονoϊού, την οποία ανέφερε επίσης ότι εξελίχθηκε σε μια «νέα παραλλαγή».
Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, και ενώ οι δείκτες της επιδημίας περνούσαν στο κόκκινο, στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα .
Πλέον, κάθε συγκέντρωση απαγορεύεται στις ζώνες που έχουν υπαχθεί στο Επίπεδο 4, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι εορταστικές συγκεντρώσεις θα επιτραπούν για μία μόνο ημέρα, στις 25 Δεκεμβρίου.
«Με βαριά καρδιά πρέπει να σας πω ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα Χριστούγεννα να εξελιχθούν όπως προβλέπαμε», εξήγησε ο Μπόρις Τζόνσον. «Δεν είχα άλλη επιλογή». ΑΠΕ ΜΠΕ/ RUPTLY

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr