Συνάντηση : Σταμάτης Κριμιζής (Α ! Μέρος) (08/12/2019)

Aυτή την Κυριακή, η Άντζελα Τσιφτσή συναντά τον παγκοσμίως καταξιωμένο διαστημικό επιστήμονα και Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή. O πολυβραβευμένος ερευνητής είναι επικεφα­λής σε διάφορες διαστημικές αποστολές της NASA, συμπεριλαμβανομένων των Voyager 1, 2, και την αποστολή του Cassini-Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα. Έχει σχεδιάσει και κατασκευά­σει όργανα που έχουν ταξιδέψει και στους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 600 εργασίες σε περιοδικά με κριτές και βιβλία με πάνω από 22.000 ετεροαναφορές, σχετικά με τη φυσική του Ήλιου, το μεσοαστρικό χώρο, τις πλανητικές μαγνητόσφαιρες και την ηλιόσφαιρα.

Μεταξύ άλλων, συνομιλούν για:

¨ Το βιβλίο του «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα».

¨ Τα συναρπαστικά ευρήματα από τις εξερευνήσεις στο ηλιακό μας σύστημα.

¨ Την πιθανότητα ζωής σε άλλους πλανήτες όπως για παράδειγμα στη «φιλόξενη» Ευρώπη.

¨ Τα πρώτα εξωγαλαξιακά μηνύματα από τις θρυλικές αποστολές Voyager I & II, το ταξίδι των οποίων συνεχίζεται επί 4 δεκαετίες, εκπλήσσοντας την επιστημονική κοινότητα δίνο­ντας εξώφυλλα στα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, όπως το Science και το Nature Astronomy.

¨ Τα πρώτα χρόνια σπουδών του στην Αμερική όπου επί 5 δεκαετίες διέγραψε λαμπρή ερευ­νητική πορεία.

¨ Τη συναρπαστική διαστημική εποχή που ο ίδιος είχε την τύχη να ζήσει από την αρχή.

¨ Τη διαστημική έρευνα που επηρεάζει τη ζωή, την καθημερινότητα αλλά και την υγεία όλων μας.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr