Συνέντευξη Τύπου «Home New Home»

Οι διοργανωτές και οι υποστηρικτές της πολιτιστικής δράσης για το προσφυγικό «Home New Home» παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την παρουσίαση των 32 ταινιών που δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες και εθελοντές σε Αττική και Λέσβο. Στην εκδήλωση θα παρέστη και θα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ρεμούνδος Α.

Ομιλίες:

1.Νικόλαος Βούτσης- Πρόεδρος της Βουλής
2. Λευτέρης Κρέτσος- υφυπουργός ΨΗΠΤΕ
3. Φιλίπ Λεκλέρκ – επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
στην Ελλάδα

Μετάφραση-Φιλίπ Λεκλέρκ :
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, η Ελλάδα και άλλες χώρες υποδοχής μεταναστών να «επιτρέψουν» στους πρόσφυγες να είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής τους. Η κατάσταση των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι πρέπει να περιμένουν πάρα πολύ καιρό σε μέρη που δεν είναι πρωταγωνιστές της ζωής τους, είναι δύσκολη. Προσπάθειες γίνονται και από την κυβέρνηση και με την βοήθεια του UNHR ώστε να μεταφέρουμε κόσμο από την Μόρια της Λέσβου, πολλά έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα.»

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr