Τα Χριστούγεννα στη Σύρο | 24/12/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Στις Κυκλάδες οι εορτασμοί του «Δωδεκαημέρου» δηλαδή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος ποικίλλει από νησί σε νησί. Η εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ταξιδεύει στην όμορφη Σύρο με “ξεναγό” τον λαογράφο Νίκο Σολάρη. Ο κ.Σολάρης θυμίζει τα έθιμα του νησιού και λέει ότι την «Καλή Βραδιά», δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων, οι καθολικοί κάτοικοι, κυρίως της συριανής υπαίθρου και της Άνω Σύρου, έχουν ένα ασυνήθιστο έθιμο να επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την εκκλησία και να τρώνε ψάρι και κουνουπίδι!
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένα με την παραδοσιακή συριανή φορεσιά, περιέρχονται στους δρόμους της Ερμούπολης κρατώντας το στολισμένο παραδοσιακό καραβάκι και ψάλλουν τα συριανά και τα τηνιακά κάλαντα. Το καραβάκι συμβολίζει την πλεύση του ανθρώπου προς την καινούργια ζωή μετά τη γέννηση του Χριστού.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr