Τα επόμενα βήματα: Περιορισμός των κρουσμάτων – Εμβόλιο– Σταδιακή άρση του lockdown | 06/12/20 |ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ο τρόπος και ο χρόνος άρσης των περιοριστικών μέτρων, η αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και η αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω των πολλά υποσχόμενων εμβολίων, βρίσκονται στο επίκεντρο των κυβερνητικών χειρισμών. Στο εμβόλιο έχει στρέψει της ελπίδες της η παγκόσμια κοινότητα, με το οποίο προσδοκά να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας στον πλανήτη. Στη χώρα μας όλα είναι έτοιμα προκειμένου να έρθουν οι πρώτες δόσεις και να αρχίσει το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία των εμβολιασμών. Κομβικό ρόλο θα έχει η πλατφόρμα emvolia.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Ήδη πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης στα τρία βασικά στάδια με τα οποία θα λειτουργήσει ο μηχανισμός: την παραλαβή, τη διανομή και την αποθήκευση των εμβολίων. Εν τω μεταξύ, σε 5 νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα ξεκινήσουν οι κλινικές μελέτες με το πολλά υποσχόμενο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, που έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζει την είσοδό του ιού στα κύτταρα.
«Όταν θα εγκριθούν τα εμβόλια από τον ΕΜΑ, θα τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εντός 24 ωρών θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr