Τα σκουπίδια κατακλύζουν το δέλτα του Αξιού | 2/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Η γειτνίαση με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και την βιομηχανική ζώνη είναι οι κυριότεροι λόγοι για την μετατροπή του Δέλτα του Αξιού ποταμού σε σκουπιδότοπο. Σε αυτό προστίθεται η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και απορριμμάτων από ιδιώτες και επαγγελματίες, που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Μερίδιο στην ρύπανση έχουν επίσης ψαράδες και μυδοκαλλιεργητές της περιοχής. Οι εθελοντικοί καθαρισμοί από περιβαλλοντικούς συλλόγους και μαθητές δεν αρκούν. Οι παράνομες, αυθαίρετες εναποθέσεις στερεών αποβλήτων συνεχίζονται και η κατάσταση στον Δήμο κτύπησε συναγερμό. Οι τοπικοί φορείς βρίσκονται προ αδιεξόδου και οι τέσσερις φύλακες αδυνατούν να περιφρουρήσουν τόσο μεγάλη έκταση.

Ο Φορέας Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Θερμαϊκού κόλπου, ζητά αστυνόμευση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση για μια περιοχή που ξεκινάει από τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και περιλαμβάνει την κοίτη του Γαλλικού ποταμού και το παράκτιο ανάχωμα από το Καλοχώρι έως το Δέλτα Αξιού.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr