Το Αλάτι Της Γης «Απόκριες στου «Λινάρδου την ταβέρνα» & στου «Τζίμη του Χοντρού»!» | 01/03/20 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα δυναμικό αποκριάτικο λαϊκό γλέντι!
Με μια μεγάλη μουσική και χορευτική παρέα, κάνουμε αναδρομή στο πώς γιορτάζονταν οι Απόκριες στις ταβέρνες και στα κέντρα της παλιάς Αθήνας.
Ξεκινώντας από του «Λινάρδου την ταβέρνα», με την… πινακοθήκη των ρεμπετών του Μεσοπολέμου, θα περάσουμε στη δεκαετία του ’50 στο κοσμικό «Πίγκαλς» και στο θρυλικό κέντρο του «Τζίμη του Χοντρού».
Ελάτε να μοιραστούμε το αποκριάτικο «Αλάτι της Γης», με «κέφια ρωμαίικα και κόλπα ρεμπέτικα, με τσιφτετέλια, συρτά και ζεϊμπέκικα, φιλιά, ρετσίνα και λαϊκό τσα-τσα»!

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γρηγόρης Βασίλας (μουσική διεύθυνση, μπουζούκι-τραγούδι), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι), Γιώργος Ζωγράφος (ακορντεόν), Γιάννης Ευαγγέλου (κιθάρα), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο).
Τραγουδούν η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Γιάννης Διονυσίου.
Χορεύουν μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία» (επιμέλεια: Βασίλης Καρφής).

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS Α.Ε.

Ερευνα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr