Το Αλάτι της Γης – «Είμαι εγώ γυναίκα φίνα!…- Η γυναίκα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Είμαι εγώ γυναίκα φίνα!…- Η γυναίκα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι»

Το «Αλάτι της Γης» είναι αφιερωμένο σε τέσσερις σπουδαίες λαϊκές τραγουδίστριες που άφησαν εποχή: Ρόζα Εσκενάζυ, Ρίτα Αμπατζή, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου. Μέσα από τη ζωή και τα τραγούδια τους παρακολουθούμε το πέρασμα από το δημοτικό τραγούδι στο ρεμπέτικο και το λαϊκό, παράλληλα με τις αλλαγές στον γυναικείο δημόσιο λόγο. Οι ρόλοι και τα πρότυπα των γυναικών, μέσα από τέσσερις πρωτοπόρες φωνές που μίλησαν για τη ζωή και τα αισθήματά τους σε πρώτο πρόσωπο!
Τραγουδούν η Κατερίνα Παπαδοπούλου, η Εβελίνα Αγγέλου, η Ελένη Κοκκίδου και η Τούλα Σιδέρη με τις Γυναίκες του Συλλόγου του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας.
Παίζουν οι μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα, Νίκος Μέρμηγκας: λαγούτο, Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι, Σπύρος Γκούμας: μπουζούκι, Ευγένιος Χαλίλ: μπουζούκι, Ισίδωρος Πάτερος: κιθάρα, Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν.
Μουσική επιμέλεια: Σωκράτης Σινόπουλος, Σπύρος Γκούμας.

Σκηνοθέτης: Νικόλας Δημητρόπουλος
Έρευνα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης
Παραγωγή: FOSS

Παρουσιαστής: Λάμπρος Λιάβας

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr