Το ευρωκοινοβούλιο υπέρ της εξισορρόπησης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Κανόνες προς όφελος των παιδιών, της οικογενειακής ζωής και της ισότητας των φύλων, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, η νομοθεσία προβλέπει δέκα μέρες άδεια πατρότητας το λιγότερο, μετ’ αποδοχών στο επίπεδο της άδειας για λόγους υγείας, δύο μήνες μη μεταβιβάσιμη γονική άδεια, πέντε ημέρες άδεια φροντίδας ανά έτος, καθώς επίσης και ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως μεταξύ άλλων η τηλεργασία.
Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί ανεπίσημα με τους υπουργούς της ΕΕ, θέτει ελάχιστα όρια για όλα τα κράτη μέλη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών στους εργασιακούς χώρους και να ενδυναμωθεί ο ρόλος του πατέρα ή αντίστοιχου δεύτερου γονέα στην οικογένεια. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ωφελήσουν τα παιδιά και την οικογενειακή ζωή, ενώ αντικατοπτρίζουν ακριβέστερα τις μεταβαλλόμενες κοινωνικές ανάγκες και προωθούν την ισότητα των φύλων.
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες εντός τριών ετών.

Πηγή: EuroparlTV/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Αθηνά Καστρινάκη

«Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές 2019»

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr