Τo μήνυμα της επίσκεψης Πομπέο στη Θεσσαλονίκη | 29/09/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη επισφραγίστηκε με κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ Ελλάδας, το οποίο στέλνει ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία. Ελλάδα και ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν την κοινή τους πεποίθηση ότι τα ζητήματα θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Στην κοινή δήλωση Αθήνας Ουάσιγκτον αναπτύσσονται τα αμοιβαία συμφέροντα των δύο χωρών, σε διπλωματία, άμυνα, ασφάλεια, εμπόριο, επενδύσεις, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια, καθώς και το ευρύ πεδίο στρατηγικών προτεραιοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, προανήγγειλε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε κεντρικό παίκτη την Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια και υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της Βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.
«Οι άνθρωποι της περιοχής μπορούν σίγουρα να περιμένουν πως εάν κάνουν τα σωστά πράγματα, αν είναι φιλόξενοι, θα δουν περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις εδώ, γεγονός που θα είναι εξαίσιο για κάθε μία από τις χώρες μας», σημείωσε ο Μάικ Πομπέο και υπογράμμισε τον ρόλο των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, στα σχέδια ενεργειακής διαφοροποίησης της Ευρώπης.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr