Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση – μέρος 1ο

Το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση», διοργανώθηκε από το WWF Ελλάς και την Νόμος + Φύση, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία απεύθυνε χαιρετισμό.
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας, ενώ κάνουν λόγο για περιβαλλοντική κρίση. Τα στοιχεία καταδεικνύουν την ανάγκη άμεσης και επείγουσας δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπογενείς πιέσεις και κίνδυνοι για την υγεία του πλανήτη.
Πώς όμως μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί το περιβαλλοντικό δίκαιο σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες; Αυτό το επίκαιρο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι ομιλητές και ομιλήτριες του συνεδρίου.

0:00 Χαιρετισμοί
3:14 WWF Ελλάς: Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής
6:09 Νόμος + Φύση: Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος πρόεδρος, ΣτΕ
14:25 Χαιρετισμός της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Εισαγωγή
23:30 Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής πολιτικής, WWF Ελλάς
Παρουσίαση της θεματικής του συνεδρίου και των συμπερασμάτων που προκύπτουν
από τις εκθέσεις νομοθεσίας του WWF Ελλάς των τελευταίων 15 ετών.
Ομιλητής:
51:04 Christoph Sobotta, Εισηγητής (Référendaire), Δικαστήριο της ΕΕ
«Οι ανεξερεύνητες δυνατότητες του ενωσιακού περιβαλλοντικού δικαίου»
1:20:56 Συζήτηση

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr