Βέλγιο – Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Σημεία Συνέντευξης Τύπου Κυρ. Μητσοτάκη

Με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τον Covid 19 ξεκίνησε τη Συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, νωρίς το απόγευμα, της 16ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρότασή του για κοινά πρωτόκολλα προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στις χώρες που ζούνε από τον τουρισμό, το καλοκαίρι του 2021. Αναφέρθηκε επίσης στο Brexit και στα ημερολογιακά περιθώρια που στενεύουν και στο σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που περιέχει πολλές πρωτοβουλίες με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Σχετικά με τη συζήτηση για την Αφρική, τόνισε ότι υπήρξε ρητή αναφορά σε πολιτικές επιστροφών και επαναεισδοχής και αναφέρθηκε στο σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης του οποίου ένας από τους βασικούς πυλώνες θα είναι οι πολιτικές επιστροφών, τις οποίες πρέπει πια η Ευρώπη να δρομολογήσει.
Φυσικά αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και ότι κλήθηκε η Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες. Τέλος μίλησε για την υπενθύμιση που έκανε στους Ευρωπαίους συναδέλφους του για την ανάγκη εμπάργκου πώλησης όπλων στην Τουρκία. ΕΡΤ/ ΑΠΕ ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr