Ξεκινά η χιλιομετρική χρέωση στα διόδια

Πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, στην αναλογική χιλιομετρική χρέωση στα διόδια, με την δοκιμή του υβριδικού συστήματος Hybrid ETC στην Ολυμπία Οδό από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη.
Με το νέο σύστημα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την 1 Ιανουαρίου 2021 στην Ολυμπία Οδό, οι οδηγοί αποκλειστικά με την χρήση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, θα χρεώνονται για την πραγματική απόσταση που διανύει το όχημά τους.
Νωρίς το πρωί, ο υπουργός Κώστας Καρμανλής με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, έκαναν χρήση του πομποδέκτη.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επισήμανε πως με την χιλιομετρική χρέωση διορθώνεται μια αδικία και λύνεται ενα ζήτημα που έθεταν οι πολίτες εδώ και πολλά χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων “στόχος μας είναι να εκσυγχρονίζουμε τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους και να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των μετακινήσεων των πολιτών”.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας ανέφερε “στην οικογένεια της Ολυμπίας Οδού είμαστε πολύ περήφανοι που κατάφεραμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα να θέσουμε σε λειτουργία ένα σύστημα που θα παρέχει σημαντική μειωση τιμών στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο”. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr