Ξενάγηση στο κάστρο της Υπάτης | 19/1/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Στην Φθιώτιδα το κάστρο της Υπάτης ή Ύπατα, κατά τον Αριστοτέλη οφείλει το όνομά του στην υψηλή απόρθητη θέση που κατέχει. Κτισμένο στην θέση της αρχαίας ακροπόλεως, οχυρώθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, τον 6ο αιώνα. Το κάστρο αποκατεστημένο είναι πλέον επισκέψιμο, ζωντανεύοντας μια ιστορία τριών χιλιάδων ετών και πολλούς θρύλους, όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος πολιτισμού Αμαλία Ποντίκα.
Ο στρογγυλός πύργος, που δεν έχει προσδιοριστεί σε ποια περίοδο κτίστηκε, είναι ότι απέμεινε, και κυριαρχεί στο τοπίο. Ο Ιωάννης Άγγελος Δούκας Κομνηνός οχύρωσε εκ νέου το Κάστρο και το 1271 ίδρυσε το Δουκάτο Νέων Πατρών. Στις αρχές του 14ου αιώνα πέρασε στους Καταλανούς και ο Τίτλος του Δουκός των Νέων Πατρών, που δόθηκε στον Πέτρο Δ΄ της Αραγκόν κοσμεί έως σήμερα τους τίτλους των μοναρχών της Ισπανίας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr